Suntem oameni…

…si asta ne impiedica SA FIM oameni. Sutem oameni si asta e cel mai dificil lucru pe care noi il putem face la un moment dat. Suntem oameni, insa se pare ca din ce in ce mai des ne intoarcem la origini: redevenim animale. In fond si la urma urmei, suntem niste animale sociale, asa cum foarte bine spunea si Aristotel…..

Societatea noastra urmeaza acelasi drum ca si Titanicul : cel al distrugerii sau mai bine zis auto-distrugerii. De ce? Tocmai pentru ca uitam sa fim oameni, uitam sa fim buni, uitam cum e sa oferim un ajutor, uitam cum e sa intindem un brat puternic, in ajutorul unor oameni parca blestemati de soarta, uitam sa fim prieteni, uitam sa fim parinti, profesori, copii, colegi. Uitam si pentru a ascunde acest lucru ne transformam in niste hiene, in niste fiinte fara scrupule, in oameni care nu merita nici cea mai mica atentie, darmite ajutor.

Ieri am aflat de cazul Lucianei, o fetita de nici 5 ani, care sufera de leucemie, care se lupta cu aceasta groaznica boala de la 2 ani, care atunci cand a crezut ca poate duce o viata normala si a scapat de chinuri s-a reintors pe un pat de spital, departe de casa, familie, prieteni.

Azi am stabilit ca mergem prin scoala sa cerem un mic, MIC ajutor celor care se vor a fi colegii nostri, celor care se considera niste oameni cultivati, elevati, care vor sta si vor asculta ceea ce avem de spus si poate ca ne vor si sprijini…..Nu am cerut luna de pe cer, nu am cerut sa ne ajute cu milioane sau cu mii de euro, am cerut doar sa fie solidari si sa ajute, chiar si cu un leu! In clasa, ieri, fiecare din noi punand maruntisul pe care-l avea in acel moment, am reusit sa strangem ceva banuti, urmand ca azi sa mergem prin scoala. Ce am primit in schimb? Indiferenta, rasete, batjocura, oameni care nici macar nu observasera ca intrasem in clasa respectiva….Au fost si persoane care au spus ca ne vor ajuta, au fost persoane care s-au intrebat daca mai pot face ceva maine pentru ca azi nu aveau cum, au fost persoane care s-au interesat, iar pentru aceasta le multumesc. Totusi, latura animalica din unii si-a facut simtita prezenta mai mult decat ar fi trebuit, iar pe aceasta cale intreb : cum puteti pretinde ca sunteti niste oameni de elita cand radeti si nu dati doi bani pe ce zice omul din fata voastra, plus ca faceti niste remarci total deplasate ? Cum se poate numi asta scoala de elita, cum au pretentia “mai-marii” ca eminentii elevi sa fie remarcati, atunci cand cresc la pieptul lor de fapt, niste snobi, niste copii care nu stiu decat sa creada “Eh..noi si plebea” de parca ar fi dumnezei? Cine esti tu sa ii razi in fata unui om care s-a implicat atat de mult, a carui ruda poate ca maine nu va mai fi? Cu ce drept spui niste lucruri atat de josnice? Daca nu vrei, nu poti sa dai (oricum nimeni nu TE OBLIGA ), nu da, dar nu te apuca sa comentezi, pentru ca nu stii ce e in sufletul omului acela! Astfel de oameni-animale exista pretutindeni, iar din pacate se inmultesc….

As dori sa reamintesc faptul ca Luciana are nevoie de ajutor, oricat de mic ar fi este binevenit, iar daca vreti sa faceti un lucru bun, nu stati pe ganduri. Ganditi-va ca aceasta fetita se poate vindeca si poate sa rada din nou, poate fi din nou fericita alaturi de parintii, familia si prietenii ei…..

Advertisements

~ by Andra on 09/12/2009.

One Response to “Suntem oameni…”

  1. Suntem oameni … atunci hai sa fim oameni … nimic nu ne impiedica sa fim oameni …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: